Sreda, Oktobar 29, 2008

Mane zavisnika od Interneta

Zavisnici od Interneta najčešće pate od sledećih nedostataka:

Nisu u stanju da kontrolišu vreme provedeno za računarom, odnosno na mreži, ako je u pitanju zavisnik koji računar koristi samo i isključivo za Internet.

Podložni su laganju i obmanjivanju bližnjih o vremenu koje su proveli na mreži, te snose bilo socijalne, bilo psihološke posledice zbog tako proćerdanog vremena.

Drže računar i Internet uopšte izuzetno visoko na listi životnih prioriteta.

Dok koriste Internet, istovremeno su i euforični jer su trenutno na Netu, i frustrirani osećanjem krvice zbog neispunjenih i zanemarenih obaveza ili problema (mada je ovo dugo uglavnom manje bitno za 'notorne' zavisnike od Interneta).

Preokupirani su upotrebom računara i koriste ga u sprezi sa Internetom kao spas kada su depresivni ili tužni.

Zavisnik od Interneta ne obraća pažnju na mogućnost gubitka ljubavne veze, posla, obrazovanja ili karijere zbog Interneta.

Internet zavisnici, korisnici elektronske pošte, juznet i čet servisa, češće pokazuju pravu prirodu, pravo lice i skrivena osećanja, odnosno, ne mogu, ne uspevaju ili se dovoljno ne trude da kontrolišu svoje reakcije, pa često u afektu kažu ono što zaista misle i osećaju, dok bi u stvarnom životu to verovatno zadržali samo za sebe.

... [Odgovori]

Ja nisam zavisnik....ja ne koristim internet vishe od 12 sati na dan....meni nije ljubavni zivot upropashcen zbog neta, nego zbog dvojnika koji mi je zanovetao zbog non stop zauzete veze :D

Comment by maca (11/21/2008 19:00)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner